"Reconversie profesională în domeniul administraţiei şi serviciilor publice în regiunile Vest, Sud-Vest, Sud, Sud-Est şi Bucureşti-Ilfov"
Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”

Instrumentele informatice SIVECO în reconversia profesională

În cadrul proiectului „Reconversie profesională în domeniul administraţiei şi serviciilor publice în regiunile Vest, Sud-Vest, Sud, Sud-Est şi Bucureşti-Ilfov”, ID POSDRU/82/5.1/S/59862, SIVECO Romania, în calitate de partener, a desfasurat activitati de dezvoltare software in vederea atingerii obiectivului proiectului - integrarea pe piata muncii a somerilor din regiunile Vest, Sud-Vest, Sud, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov pentru cresterea sanselor acestora de a-şi gasi un loc de munca in domeniul administratiei si serviciilor publice.

Dezvoltarea portalului www.jobformas.ro

Portalul proiectului a fost dezvoltat de SIVECO Romania în scopul facilitării accesului grupului tinta la informatii privind cerintele pietei muncii, ofertele de formare, consiliere profesionala si exemple de buna practica. In acest sens, specialistii partenerilor din cadrul proiectului au definit si implementat in cadrul portalului mai multe formulare electronice, destinate atat angajatorilor, cat si persoanelor in cautarea unui loc de munca. Aceste formulare vor facilita cunoasterea nevoilor si asteptarilor participantilor la proiect, fiind utilizate de catre utilizatorii externi pentru inscrierea pe portal si la cursuri, precum si pentru colectarea feedback-ului grupului tinta privind desfasurarea proiectului si a cursurilor organizate.

In cadrul portalului a fost dezvoltata sectiunea Profile pentru someri, care contine competente, CV-uri, cursuri sau actiuni realizabile pana la angajare. În aceasta sectiune, persoanele in cautarea unui loc de munca pot publica informatii proprii, relevante pentru angajatori:

  • Date personale
  • Informatii privind parcursul educational
  • Studii
  • Certificari
  • Limbi straine cunoscute
  • Locuri de munca anterioare
  • Orice alte informatii de interes pentru angajatori

Totodata, prin utilizarea componentei, persoanele in cautarea unui loc de munca isi pot genera CV-ul in mod automat.

Forumul de discutii – mijloc modern de comunicare si diseminare a informatiilor

Portalul contine, de asemenea, un forum de discutii, esential in vederea accelerarii schimbului de informatii. Angajatorii pot posta anunturi de angajare pe forum, dupa ce urmeaza fluxul de aprobare si pot efectua cautari in CV-urile inregistrate, utilizand multiple criterii de cautare.

Pe de alta parte, informatiile legate de anunturile postate sunt indexate si incluse in rezultatele cautarilor efectuate de catre grupul tinta.

Mai mult decat atat, forumul reprezinta un instrument important de comunicare, astfel:

  • Comunicare intre parteneri, angajatori si persoane in cautarea unui loc de munca pentru stabilirea exacta a necesarului de forta de munca si a pregatirii resurselor disponibile;
  • Comunicare intre parteneri si cursanti pentru o calitate cat mai ridicata a procesului de instruire;
  • Comunicare intre partenerii proiectului pentru organizarea optima a actiunilor comune.

Ce urmeaza

In perioada urmatoare SIVECO va dezvolta si va implementa 4 programe de formare la distanta in sistem e-learning pentru introducerea metodelor inovatoare de formare si facilitarea accesului la informatii a persoanelor din afara sediilor partenerilor.


Autentificare utilizatori

Suport tehnic

Echipa suport tehnic:
E-mail: CallCenter@siveco.ro
Tel: 0372 11 44 00 ( reţea Vodafone),  apelabil din orice reţea la tarifele operatorului dumneavoastră.

Documente şi formulare

ActivitatiAcest portal nu este optimizat pentru Internet Explorer V6